איך לפתוח בעוצמה?
כמו בכל יצירה טובה גם בהרצאה צריך לבנות מתווה דרך, שלד סיפורי שעליו תבנו את ההרצאה. כמו בכל סיפור כדאי לשמור על מסר בהיר לאורך כל ההרצאה. השתדלו "לנוע" בין מנעד רגשות רחב ככל האפשר ולהפעיל אצל הקהל שלכם כמה שיותר חושים.
הנה כמה דרכים שיעזרו לכם לשתף את הקהל ולייצר עניין:
פתחו בשאלה לקהל. כששואלים אנשים שאלה, באופן טבעי הם מיד מחפשים תשובה. שאלו עד 3 שאלות, שהתשובה עליהן: "כן!" זה עוצמתי ומייצר חיבור מיידי של הקהל אליכם.
שתפו את הקהל, צרו חוויה. תחשבו אילו תחושות אתם רוצים לעורר אצל הקהל שלכם ושלבו בהתאם. תוכלו להפעיל אותם באמצעות הרמת יד, לגרום להם לתחושת הזדהות, תחושת יחד באמצעות אחיזת ידיים, לגרום להם לתחושת הצלחה ומסוגלות באמצעות מחיאת כפיים. כאשר אתם הופכים את הקהל לאקטיבי, אתם רותמים אותו אליכם, ממש כמו שותפים או שחקני משנה. תנו לקהל הרגשה שהוא יכול "לשחק" יחד אתכם.
הציפו את הבעיות והאתגרים שאיתם מתמודד הקהל שלכם. כך תיצרו אצל הקהל שלכם הזדהות, עניין וקשב רב.
השתמשו באנקדוטה, מיתוס, עובדה, נתון סטטיסטי. אנשים אוהבים ששוברים להם מיתוסים ושמציגים להם נתונים מספריים.
סיפור אישי. אם יש לכם סיפור אישי, זה הקלף המנצח שלכם! סיפור אישי נוגע באנשים. אנשים הם יצורים רגישים שמחפשים רלוונטיות כשהם יושבים בהרצאה. לרוב, הקהל יחפש איך להפוך את הסיפור שלכם למקור ההשראה שלו. כשאתם מספרים את הסיפור שלכם, תהיו חלק מהסיפור – אתם הגיבורים! כולם אוהבים גיבורים אנושיים, כאלה שהחיים ייעדו להם כשלון מפואר, חולשה או קורבנות של נסיבות החיים. כולם אוהבים לקבל תזכורת שגם הם בדומה לגיבור (אתם) יכולים להתגבר על קושי או משבר ואפילו לצמוח ממנו.
והכי חשוב, בכל הרצאה, בין אם זאת הפעם הראשונה שלכם או בין אם זאת הפעם האלף, תספרו את הסיפור שלכם בהתרגשות ובתשוקה.
זכרו "לנוע" במהלך הסיפור בין הרובד הרגשי לרובד הלוגי, ולקרב את הקהל לעולם התוכן הרגשי שלכם ושל ההרצאה. הרצאה טובה תייצר הדהוד מחשבתי והשפעה רגשית לאורך זמן.
"אנשים ישכחו מה אמרת, אנשים ישכחו מה עשית, אבל אנשים לעולם לא ישכחו כיצד גרמת להם להרגיש".
מאיה אנג'לו
גם בכם בוער רצון לעורר השראה ולהפיץ את הבשורה שלכם?